Sara och om livet.

Utanför min komfortzon

Kategori: Allmänt

 
Trodde inte jag skulle skriva något innan jag bockat av allt på to do listan. Men tänkte efter lite vad meningen egentligen med bloggen var.. och det var ju för att kunna gå tillbaks och minnas livet i Oslo. Tror inte jag kommer bo här forever, men man ska aldrig säga aldrig, och skulle jag bo här forever så kan jag ju ändå gå tillbaks och läsa gamla minnen. Minnet börjar svikta kan man säga...... inte 14 and life längre.
 
Inte för att jag inte trivs i Norge, det gör jag verkligen. Lever ett väldigt okomplicerat liv just nu utan massa måsten och jag gör precis vad jag vill när jag vill. Inte bunden till massa olika saker och behöver aldrig känna att något känns jobbigt, för jag väljer.  När en dörr stängdes ofrivilligt, valde jag samtidigt att stänga en hel del andra dörrar och jag är väldigt nöjd med mina beslut. För det fanns så mycket andra möjligheter utanför. 
 
Jag var väl inte jättekaxig när jag lämnade Karlstad och med en tom nyckelknippa och hela mitt liv nerpackat i några väskor för att inte veta alls vad som väntade. Jag tog ett rejält steg utanför min komfortzon. Men ibland får det ju bara gå. Och det gjorde det. Målmedvetenhet är som tur mitt andra namn när jag väl bestämt mig. Annars hade jag nog fortfarande bott på Ängsvägen 12 i Alfta.
 
 
 
 
 
 
 
 
I vartfall har jag faktiskt gjort en grej på to do listan. Bokat tid hos en optiker. Skulle gå och sola idag efter jobbet och då går jag förbi en optiker, så tänker jag, här kanske jag skulle boka tid. Så fortsätter jag gå förbi, sen tänker jag att det är väl lika bra att göra det. Har alltid lite ångest för att gå till optikern. Är rädd att de ska förbjuda mig att använda linser, eller att jag ska ha någon ögonsjukdom som gör att jag inte får använda linser. Sist jag besökte en optiker så skulle de specialbeställa några linser till mig som jag skulle prova en månad, och det var det ena med det andra så jag gav liksom upp. Förstår deras jobb och deras ansvar, men jag orkade inte, men nu måste jag... Jag ska även ta tag i att skaffa ett par nya glasögon så jag kan avlasta ögonen lite, för just nu ser jag ungefär lika bra i glasögonen jag har som utan.... appropå att inte vara 14 and life längre. 
Amanda, vad ska jag ha för typ av bågar?! 
 
 

Nu ska jag göra något jag egentligen inte vill,men måste, appropå måsten.. laga mat!
 
 
 
 

5 liter spya

Kategori: Allmänt

 
 
 
Går ner i tunnelbanan. Går ner för trappen mot spåret, precis nedanför trappen står en man, som EXAKT i den stund jag går förbi honom vänder sig mot mig och spyr.. inte lite heller,typ fem liter grön vätska, tur för mig att jag ändå var 10 meter från honom annars hade den spyan legat på mig. Jag stannar upp och hade garanterat spytt själv om jag inte var i chock. Mannen tittar på mig i några sekunder som om jag vore dum i huvudet och går sedan. 
Av mannen att dömma så hade han nog inte magsjuka iallafall, snarare väldigt high on life... 
Sammanfattar den här händelsen med ett ord; Oslo.
Tänka sig att det ordet kan beskriva så mycket. Både positivt och negativt.
 
 
I helgen är det Friskis och Svettis convention. Glädjer mig att få träffa 700 glada och peppade människor. Alla är  trevliga och vill gärna köpa snygga (och funktionella) träningskläder och skor.. Önskar alla dagar i butiken är som dessa dagar. Men det ger massa positiv energi att ta med till butiken! :)
 

Annars fick jag en del vårkänslor idag här i stan. Invigde conversen (och hade vinterjackan uppknäppt) Att man kan känna en sån stor kärlek till ett par skor.. livet känns lite lättare. Idag på tunnelbanan satt jag och tänkte på alla minnen vi har ihop jag och de där skorna. Snart är de dock dags att plocka fram ett nytt par som står i garderoben och väntar, men det tar emot lite.. 
Dock när jag kom upp till Sognsvann så var det massa snö..Men där hänger jag inte särskilt mycket.
 
Nästa vecka ska jag ta tag i massa saker som står utanför jobbet som liksom hänger över mig lite, som jag inte orkar fixa, som lätt blir bortprioriterat..men som ändå känns jobbigt att inte ha gjort.
 
- Köpa batteri till brandvarnaren
- Besöka banken
- Skaffa hemförsäkring
- Skaffa norskt ID (bra att ha när man har ett norsk personnummer har jag upptäckt...)
- Köpa nya skidkläder (det skulle jag gjort för två år sedan, men är visst lite kräsen...)
- Gå till optikern
 
Okej folkens, nästa gång vi hörs är det här ordnat. Med tanke på min bloggfrekvens så är det ett måste. Kanske..
 
 
 
 
 
 
 

Måndag!

Kategori: Allmänt

 
 
Har gått hela dagen idag och glädjt mig över att få gå och träna ikväll.. Det har väl egentligen aldrig hänt skulle jag tro. Men det var precis lika jävla tråkigt som alla andra gånger jag tränat. Men det var okej. Väskan är packad inför morgondagen och står framför dörren så jag måste ta med den när jag går till jobbet imorgon. 
 

Men glädjen gav ju lite annat med sig också, fick lite energi att göra lite nytta på jobbet, orka laga mat ikväll, städa rummet,tvätta.. Nu ska jag äta maten, kolla på Top Model Sverige och Familjen annorlunda. Familjen annorlunda för övrigt? Kan inte se ett program utan att sitta och gråta. Jag vet inte exakt vad det är som gör att jag gråter.. Men jag är grymt imponerad av hur de klarar av det. Jag funderar själv över om jag någonsin någon gång själv kommer orka ha barn. Jag orkar inte ens med att ta hand om mig själv, typ. Men jag kanske växer till mig ... :) En dag kanske jag också orkar kliva upp på morgonen.. ehhhh.
 
Tack och på återseende!