Sara och om livet.

Första helgen i Oslo

Kategori: Allmänt

 
Första helgen i Oslo. Vaknade igår med en fantastisk känsla inom mig, livet alltså. Det kanske är bra ändå, trots allt. 
 
 
Jag och Clary tog oss ut på staden en liten sväng. Orkade gå igenom två butiker, sen gick vi hem och lagade en amazing sen lunch, eller vi, Clary lagade, jag gjorde ingenting tror jag. Clary tog en powernap och jag skypade med  en del av familjen. Skype alltså, jag älskar det.♥ Det kändes som jag satt där hemma i köket med dem. Så allesammans, skaffa skype, eller lägg till mig om ni redan har. --> vavvasara
 
Lördagskvällen kom smygandes och såklart måste man prova på en lördagkväll ute i vimlet i den nya staden. Det har jag visserligen provat förut, den kvällen slutade med bad och ont i foten. Men igår drack vi amazing (igen!) drinkar och hade väldigt trevligt här hemma innan det var dags att gå ut för mig och Clary, Elin var sliten efter jobb så hon var hemma. 
 
 
 
 
 
 
Fina drinkar, men drinkar innebär sprit. Ni vet att jag inte tål sprit. Minnet sviker alltså under vissa stunder under kvällen, men det var en rolig kväll med diverse händelser. Till exempel att jag inte blev insläppt på första stället vi besökte för att jag hade svensk legitiamtion, eller..... Då ville jag bara åka hem ett tag. Till Sverige alltså. Men vid närmare eftertanke var det nog inte legget det var fel på, hmpf... Förstår inte.
   
 
 
 
 
Summasumarum en riktigt bra kväll med otroligt fina tjejer, och ett stort tack till
Mc´donalds i Norge eftersom man får en vattenflaska här när man väljer vatten, alltså inget jävla pappglas med alledes för mycket is så man ändå inte kan dricka!
 
       

Fredag och helg.

Kategori: Allmänt

 
Fredag kväll och det är helg. På riktigt helg liksom. 


Åren efter gymnasiet, det vill säga, de senaste fem ½ åren av mitt liv (åååååååå,gammal!!)har det sällan varit helg på riktigt. De senaste 3½ åren har det varit det varrannan helg, men det har nästan aldrig känts på riktigt. Har fått schema för fem veckor framöver, och jag slutar 16.00 varje fredag, JA, varje fredag, och har inte en, INTE EN, lördag då jag ska jobba under den tiden. Dör lyckodöden. Just ja, har jag sagt att jag jobbar i butik? Att få kombinera världens bästa jobb med världens bästa tider. = Kärlek.
 
Först får jag dåligt samvete, men sedan känner jag att jag är värd det här. Så som jag har slitit dessa jävla lördag-söndag.. Nu är det slut på att behöva jobba varrannan helg. Nu är det helg fredan klockan 16,00. Sen börjar veckan måndag 08.00. Jag kan leva med det. 
 
Ikväll har jag och b-rudarna myst med tacos, gamla-minnen-prat och druckit alledes för mycket vin. Att jag ens kan skriva det här blogginlägget är nästan ett under. Jag har alltid önskat mig en granne som man kan gå över till och dricka lite vin med, men det här är ännu bättre. Två tjejer som jag faktiskt bor med, som inte verkar tacka nej till ett glas vin, eller två eller tre eller sex... Kan leva med det också. 
 
 
 
 
 
Hoppas på en mysig helg. En tur på stan imorgon med Clary. Hon säger att vi tydligen ska träna? Jaja, får väl ställa upp på det. Tog faktiskt en morgonpromenad imorse, det tar sig! Vad kvällen bjuder på visar sig. På söndag ska Clary visa hennes en-timmes-promenad-runda. Hoppas vi tar oss ut på det också.. 
 
 
 
Från promenaden imorse. Fint va? Mäkta imponerad att jag hittade hem, utan att ens få panik. Vi kanske blir vänner vi med Oslo?
 
 
 
 
Nu; Godnatt och sov så gott. Det kommer jag göra, efter min första vecka i Oslo.

Och om livet..

Kategori: Allmänt

Var det ja.

Tänkte försöka mig på en blogg och skriva om den här tiden som väntar, mest för vänner och familj, men också för min egen del.

Jag har alltså hamnat i huvudstaden, inte Sveriges, utan Norges. Hur det kan bli.. Det är lätt, bara att packa ner livet i några, eller många, flyttkartonger och köra dem hem till Alfta, sen ta resterande saker och lägga i en skitsnygg rosa resväska och köra den ca 20 mil västerut, KLART!

Varför och därför jag är här tar jag en annan gång. Det är egentligen färdigskrivet, men jag publicerar det när jag känner mig redo.

Kom hit i måndagskväll och har sedan dess inte gjort mer än att jobba och hänga i lägenheten. Idag började jag lite senare på jobbet, och det var även dags att försöka skaffa ett bankkonto, perfekt tänkte jag för då får jag utforska staden också.

Eftersom jag är ny här i landet så har jag inte skaffat något norsk mobilnummer och kan därför inte surfa på mobilen så tog jag kort på vägbeskrivningen till banken, och tänkte, det går nog bra!
 
 

Jag tänkte först ta cykeln dit, men tänkte sen att jag går så jag hinner registrera vart jag går. 1,6 km var det jag skulle promenera, piece of cake liksom. ELLER!!!!!!!!!!!!!!! Det tog över en timme innan jag hittade banken och på vägen blev jag både svettig, fick öronvärk, och ville ringa och gråta till både Elin,Clary och mamma. Men någonstans tog lugnet över och jag bestämde mig för att klara det här själv, för jag är vuxen nu och måste klara mig själv.. Någonstans vid akersbrygge skulle detta ligga, och där var jag och snurrade runt när jag väl kom dit. Frågade en norsk man om han visste var banken låg. Till svar fick jag: " Men lille jente, de ligger i byn, du är på akersbrygge nå" JO TACK, jag vet att jag är på akersbrygge och det kommer dröja innan jag besöker det igen för jag har snurrat runt här väldigt länge nu, dessutom är jag inte liten!! Hade lust att svara det, men jag gjorde inte det utan fortsatte spela vidare på att han just dumförklarat mig.

Hittade banken tillslut, och självklart var det en lång process för att få ett bankkonto, men en dag kommer jag få ett sådant också.

Nu har jag ätit upp en av kakorna Elin ställt fram på bordet (farligt.. bestämde igår att det var slut på sött!) så nu orkar jag inte skriva mer. Men kärt folk, på återseende!


Fint tänker ni, men jävla ställe att va svårt att hitta banken på tänker jag!