Sara och om livet.

Skattetaten.... ♥

Kategori: Allmänt

 
 
15/2 skrev jag ett inlägg om att jag skulle fixa en hemförsäkring. Det har jag inte gjort. 
 
Men! Jag ska försvara mig själv lite, eller jag ska iallafall försöka. Idag insåg jag för 100 gången varför man inte orkar ta tag i såna där saker när man bor här. För det är alltid någonting som krånglar. Det slår A L D R I G fel. 
 
Men idag som sagt tog jag tag i skiten eftersom jag ska resa på semstern, (har ju i o för sig klarat säkert 30 resor till Sverige, en till Danmark och en till England utan försäkring) men så tänkte jag att jag måste ta tag i detta. Vände mig till kanske den bästa sidan i världen, ehehee.. Svenskar i Oslo på facebook. Självklart fick jag en massa bra svar. Så jag fann då två stycken riktigt bra alternativ... Så fyllde i alla uppgifter på den första, men nej, det gick inte, ogiltlig adress. Ja ja skit i det då så tog jag den andra. Nej, det gick inte heller. Mina personuppgifter stämmer inte överens med adress osv. 
 
Jag blir tokig. Skattetaten era sega fanskap var är problemet? Varför fungerar aldrig någonting när man har med er att göra. Varför stämmer inte min adress ihop med mitt personnummer? Eller varför skickar ni min post till Sverige till en adress jag inte ens registrerat hos er? 

Skulle för några veckor sedan kolla min status på deklarationen, men nej då kunde jag inte göra det på internet för jag är registrerad som företagare.... 
 
Försvaret kanske inte är 100%, men ja, ni förstår min frustation? Jag orkar inte med detta.
 


Två dagar kvar tills jag har semster.  Då ska jag sova, vila, slappa, ta det lungt, andas, glömma bort Norge och skattetaten för ett tag, sola, bada, fotografera ,träffa  vänner och familj. Sen kanske jag är redo för ännu ett år. Insåg precis att jag räknar året mellan semstern numer. Annat var det när man var ung, då började året 1 Januari. 
 
 
// 25-årskrisen är på väg 
 
 
 
 
 

Jahapp..så kan det va.

Kategori: Allmänt

Den här bilden såg jag idag, och kände att jag kände igen mig... 
 
Jag blev lite sjuk härom veckan. Blev superförkyld, ni vet när man är tät i hela huvudet och hörseln är nedsatt typ 70%. Sedan fick jag ont i öronen och bihålorna. Så då ringde jag vårdcentralen och frågade om det kanske borde kollas upp, och det skulle det och jag fick en tid. 
 
Kommer in hos min läkare och han säger " Ja, du ser ju inte helt frisk ut. Det här behöver vi inte ta någon närmare titt på, jag skriver ut penecelin till dig". 
 
Där sitter jag som vanligt som en liten tyst och tacksam tjej och säger okej. Som jag alltid gör, varje gång jag besöker någon som jag vet, eller som jag tror har mer kunskap än mig. Och jag litar ju såklart på en läkare... Fast tills efter det här vet jag inte riktigt om jag litar på honom längre. Jag blir irriterad att jag inte står på mig och faktiskt kräver att han kollar mina öron. 
 
Ja, han ställde säkert en riktig diagnos. Men jag tycker han borde ha kollat mina öron iallafall? Han slutar vårt samtal med att säga, "Gå hem och bli frisk och blir du inte det så ringer du så ska jag skriva ut mer". Ja, och så bet ju inte antibiotikan och jag fick ännu ondare i öronen. Så då ringde jag, och han skrev ut ny. Men jag visste väl lite vart jag hade honom så jag krävde nässpray också, och det var ju inga problem..
 
Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag fick ju vad jag ville egentligen, jag hade börjat gråta om han skickat hem mig och sagt " Gå hem och vila några dagar". Men samtidigt tycker jag att han borde kollat upp mig. Det hade på något sätt kännts mer okej. 
MEN jag lärde mig något nytt och det är att stå på mig lite mer tills nästa gång. Jag tror jag har rätt att bli undersökt. Nog om detta. Jag är fortfarande ganska förkyld, men värken har släppt. Så egentligen är jag väl nöjd. 
 
 
Annars har jag haft en underbar helg med min käresta! Jag har köpt ett nytt objektiv till kameran som är fantastiskt. Gyllene Tider konsert på fredag!  Och två, TVÅ ynka veckor till semester! 
 Vet ni vad?
Livet smiler mot mig!  ♥