Sara och om livet.

Livsfilosofi 0.1

Kategori: Allmänt

 
 
En morgon på jobbet, i fikarummet. Där och då fick jag en uppenbarelse. Jag har väl egentligen inte reflekterat över detta till 100% men ändå, närvarande vid uppenbarelsen tror jag tyckte det lät intressant. Eller så tyckte de att jag var väldigt konstig och kanske undrade om jag fortfarande sov, vilket jag tror jag gör första timmen varje dag på jobbet.. 
 
Man kan ju välja att leva sitt liv på olika sätt, eller, jag hoppas att alla lever sitt liv på det sättet de vill eller önskar. (nu vet jag ju att det finns folk som tyvärr inte gör det, av diverse olika anledningar) Men ändå tillbaks till ämnet. För min del måste jag och mitt liv hela tiden utvecklas och uppdateras. Men ibland glömmer jag bort det där och står och stampar på samma ställe, och för mig personligen är det väldigt jobbigt, = livskris. 
 
Därav 0.1. Där börjar det. Målet är att hela tiden komma till nästa nivå, det vill säga 0.2.  Jag tar ett lätt exempel, i en kärleksrelation.
 
0.1 > man träffas, börjar tycka om varandra.
0.2 > man kysser varandra för första gången
0.3 > man blir ihop
0.4 > man ändrar statusen på facebook till "i ett förhållande med...." 
och så vidare... vad man nu tycker att man utvecklas eller tar nästa steg i livet av. 
 
Ett exempel, som såklart är individuellt för alla, oavsett om man har har den livsfilosofin i ett förhållande, jobbet, träning, etc. 
 
Jag har inte riktigt tagit den här livsfilosofin i bruk ännu, och just i denna stund spelas Lars Winnerbäcks " jag får liksom ingen ordning på mitt liv" på spotify. Passande, eller.. 
 
Jag har i stora delar av mitt liv drivits av att ha mål. Oftast inga jätteklara mål, ganska stora och luddiga.
Typ " Flytta från Alfta", " Ha ett jobb". Det har funkat för mig. Men sen då? När jag flyttat från Alfta, och när jag fått mig ett jobb. Vad händer då? Då måste nya mål sättas upp. Det har inte varit tvunget att vara stora grejer, små ting kanske också göra gott. Exempel, " Trivas på jobbet". Då kan man göra en sån lista. Om man vill. 
 
Ja, ni fattar tror jag. Man behöver ju inte ha en monoton lista att följa. Men det är viktigt att hela tiden vilja komma vidare. Utvecklas, lära sig nya saker, få livet att kännas lite mer värt. Jag tror också att man blir mer tacksam över vad man har, eftersom man kanske stannar upp och reflekterar. 
 
Eftersom jag utvecklat en ny sak i mitt huvud under de senaste halvåret, listor i huvudet. (supersmidigt,.. då tappar man inte bort lapparna man skriver på.. eller... ) Så kan jag ju bara lägga till den här till de redan alledes för många existerande... Just nu har jag inga stora mål eller planer, det är också skönt på ett vis. Nu vill jag utveckla mig själv på lite mindre saker. Exempeö nli bättre på att träna, bli en bättre kollega, få mer energi..tål att tänkas på. :)
 
3 saker jag är tacksam över idag:
  • Jag är tacksam för att jag tog tag i mig själv i somras trots en otroligt tung period och förändrade mitt liv genom att flytta till Oslo.
  • Jag är tacksam för att jag har så otroligt hyggliga chefer och kollegor på mitt jobb, som de alltid går att ta ett snack med.
  • Jag är tacksam för att jag har kommit på den här livsfilosofin som förhoppningsvis gör att jag kan utvecklas. På alla plan. 
 
på återseende!
 
/ sara som skrivet ett otroligt flummigt inlägg om en otroligt flummig tanke som uppenbarade sig en alledes för tidig morgon, men som kanske blir bra för min del..
 

Vad tycker ni? Vad gör ni för att motivera er själva att utvecklas eller nå mål? 
 
 

22 April

Kategori: Allmänt

 
 
Slut på saker att skriva om. Tänker eller reflekterar inte längre tror jag. Händer inte så mycket spännande.. Eller jo, jag och Jenny var på balkan party i lördags, och det var precis som det låter. Balkanmusik, balkanmänniskor, maffiabossen,...Det var en upplevelse det med. Mångkulturell kan man kanske säga, vad vet jag. Det var roligt att träffa Jenny igen iallafall. :)

Fjällen var ju också roligt. Inte så mycket sol som jag hade hoppats på. Men vad gör det egentligen när man är leeeedig. Det hade varit helt optimalt att jobba en vecka, vara ledig en, osv. Men då ska man nog ha ett jobb där saker och ting kan vänta, som man kan göra när man vill. Kanske ska ta upp mitt företag..
Appro på det, råångest över deklarationen. Har inte fått den norska.. måste ringa och fixa,har inte många dagar kvar på mig.. gillar inte att ringa och fixa saker. Men tog tag i ström idag iallafall hit till lägenheten. En sak fixad. Många kvar...Ska nog inte starta upp mitt företag igen, alledes för mycket att fixa. 
 
Nästa helg händer det en spännande sak, jag ska hit:
 
 
Då kan ni fundera på vad det är för något, och vart det ligger. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Drar till fjällen då!

Kategori: Allmänt

 
Japp, precis som det låter. Hoppas solen skiner konstant, för jag vill helst gräva ner mig i en snödriva och sola... Eventuellt dricka en och annan öl och bara slappa. Men misstänker att jag måste åka lite skidor också... ska åka längdskidor uppe på fjället tänkte jag, om musklerna håller för det.. dom håller iallafall för några hundra meter :)
 
Förra året var riktigt bra, men tror att det blir ännu bättre i år! Jag har laddat upp ordentligt med fusk inför kortspelet med Johan, så passa dig...
 
 
 
 
 
 
Längtar såklart massa efter de här godingarna med, ska bli härligt att få hänga med dem några dagar! ♥
 
 
Annars haft två hemska veckor på jobbet, massa strul med uppgjör som aldrig riktigt verkar ta slut, men men, det är väl bara o försöka lösa. Jag har lärt mig lite de två senaste veckorna också, så det kanske är värt allt slit :)
 
Avslutet med Rederiet kändes lite jobbigt, och det var inte alls kul att börja se på Tre Kronor, men nu börjar det ta sig efter en säsong, och den här serien kommer vara minst lika bra som Rederiet. Det stör mig dock en aning att jag vet hur serien slutar... Eller jag vet vad som hände de sista 20 sekunderna. Men det är långt dit. 
 
 
Jaja.. men då snackes vi!
 
// Sara och en liten update om livet..