Sara och om livet.

25 årskris

Kategori: Allmänt

Ni vet när man inte vill bli äldre? Ni vet när man har haft den känslan sedan man fyllde 22? Om ni inte vet så kan jag förklara. 
Eller med vilka ord ska man förklara. Jag vet inte. Men det är skit. Jag vill inte bli äldre, och framför allt inte 25. 25 år och har uppnåt vad i livet? Flyttat Sverige runt X antal gånger för mycket,(typ 11 gånger) flängt hit och dit och överallt. Så börjar det ordna upp sig, jag hittar ett ställe jag vill bo på och trivs med. SÅ skiter det sig och så flängde jag iväg till Oslo. Bor i ett kollektiv. I ett rum. Med en toalett ute i ett eget trapphus, ja men hej 50 talet. Eller 40, eller 30 talet. Jag vet inte när man hade toaletten utanför lägenheten i ett eget trapphus, men det känns just ikväll rent ut sagt förjävligt. Hela min livsstory känns lite annorlunda, eller förjävlig. Jag vet inte.
 
Men vad är det man ska ha uppnått i livet när man ska fylla 25 år om drygt två månader då? Jag vet inte vad jag egentligen skulle vilja ha uppnått, som jag inte har uppnått. Jag är inte missnöjd med mitt liv, men jag bara funderar. Eller, det var inte så här jag trodde mitt liv skulle se ut när jag var 25. Men det blir inte alltid som man tänkt sig, och det är väl bra antar jag. Saker och ting förändras. Människor förändras. Jag har det väldigt bra, jag klagar inte, bara funderar, men det är antagligen dumt när man egentligen inte saknar någonting? Inte något mer än känslan att ha uppnått något. Men det är lyxproblem tror jag.
 
För att dämpa 25 års krisen en aning bokade jag och Clary  (är inte ensam om ålderskris iallafall) en resa till Aiya Napa igår. Hoppas jag inte kommer hem med bekräftelsen att jag verkligen är gammal.. Misstänker nämligen medelåldern 18 år där. Men det får man väl va ibland också trots att man är liiite äldre? ♥
 Glädjer mig såå mycket!
 
 
Annars har jag ryckt in som IT tekniker idag på jobbet. Ni vet jag brukar ju skifta lite arbetsuppgifter ibland. Finns det någonting man kan bli mer tokig på än när datorer, kassor, nätvärk, skrivare eller program inte fungerar? Nej jag tror inte det.. Tror inte jag har någon strålande karriär i just det yrket faktiskt. Problemet är inte löst för att säga det sån...Misstänker att kampen forsätter imorgon!
 
För övrigt har jag ju faktiskt på riktigt bytt lite arbetsuppgifter. Ett händelserikt och lärorikt år måste jag säga. Jag har lärt mig det mesta om bankterminaler, bankavstämningar, kassaprogram.. Blivit mycket bättre på matte. Blivit mer ordningsam när det gäller papper och pärmar. Och mycket mycket mera. Men nu är det dags för lite nya utmaningar, som jag tror kanske ändå, trots alla lärdomar, passar mig bättre. Vi får helt enkelt se! 
 
 
 
 
 

Saker som inte fungerar

Kategori: Allmänt

 
Inte saker som i saker. Utan allt. Jag blir så obekväm med mig själv när saker och ting inte fungerar. Jag tror inte det finns någonting som stör mig mer än det. Det är väl en av mina sämre sidor tror jag. För jag blir så stressad. 
 
Men det värsta är att det inte finns någon balans i det. Vissa saker, som kanske anses som viktiga, bryr jag mig ingenting om. Andra saker som anses som oviktiga, kan jag bryta ihop för om det inte fungerar. 
 
Jag har nog ganska lätt att ta tag i saker och försöka få det att fungera, men jag har samtidigt väldigt svårt för att få hjulet att snurra. Men när jag inte får det att fungera, så ger jag upp. Och från att ha startat någonting, till att jag ger upp går det inte lång tid. Det beror på att jag ger upp, orkar inte, vill inte längre, kan inte, eller så fungerar det helt enkelt inte. 
 
Men då är jag tillbaks igen. Där allting började. Och så orkar jag inte, och så fungerar det inte, och så blir det jobbigt. Sen mår jag dåligt över det, sen försöker jag förtränga det. Tills det kommer fram igen. Jag är helt enkelt dålig på att ta itu med saker ordentligt. 
 
 
Men, det bästa är att jag vet om det. Då kan jag förändra det. Jag ska bara slutföra det.
 
 
 
 
 
 
 
 

Precis som vanligt

Kategori: Allmänt

 
Semestern var ju oförskämt bra. Inte lyft många fingrar under den inte. Men samtidigt känner jag att jag var lite värd det också. Det var otroligt välbehövligt för mig att få vila upp mig lite. Slappa och ta det lite lungt. Nu är det bara ett år kvar tills nästa semester. Note till mig själv inför den: Ta semester en vecka tidigare, och ta fyra veckor...
 
Längtar tills den dagen jag har har studerat klart till lärare och får tio veckors semester, sedan ler lite för mig själv och tänker att det förmodligen aldrig kommer hända.. Men drömma kan man ju alltid göra! :)
 

Och här är allting som vanligt. Precis som vanligt. Som om något skulle ha förändrats? Nej. Det första jag möts av på jobbet är att elen brutits och internet till en kassa låg nere. Det sista som jag lämnade var en översvämmad tank till toaletterna på jobbet... Ingenting förvånar mig på det där bygget alltså. Det tog mig två dagar att försöka få igång internet. Då var jag totalt hjälplös och sa bara, kom hit och fixa! Då har jag kollat alla sladdar, överallt. Och letat en router som inte verkar finnas.. Nej, men då var det en liten liten knappjävel på en liten sladd på en liten dosa som var av. Jajaja, man lär sig mycket på huset i allafall. Idag har jag letat en sladdnågonting åt elektrikern som lyckades bryta strömmen, men det verkar inte finnas den heller. Igår fick jag torka vatten, eftersom det regnade ute. Då regnar det inne också. Nu väntar jag med spänning inför nästa utmaning..
 
Min dator tackar nog för sig snart, alternativt om den redan halvt gjort det. Lite oklart i den frågan. Nästa beslut att ta i mitt liv är inköp av dator. Tänk att det ska va så svårt även fast jag vet vad jag vill ha...
 
Tack å hej, vi snakkes!